0 Läs mer >>
För precis ett år sedan köpte jag min första systemkamera. Jag hade då inga kunskaper om hur man fotograferade eller vad saker och ting hette på kameran. Jag var helt nollad på det området men jag hade en känsla inom mig som sa att detta var något jag kommer att tycka om, ett intresse som kommer att passa mig. (och vad rätt jag hade =) ) 

 Den första månaden fotoade jag nästan ingenting och använde bara det automatiska inställningarna..men köper man en sån fin kamera så måste man lära sig hur man fotograferar på riktigt. Så jag började köpa tidningar för att läsa mig till hur man gjorde..vad var ett objektiv, slutare, bländare? 

 Men jag tyckte det tog för lång tid att läsa och bestämde mig för att gå en kurs. I mars iår 2011 tog jag en kurs på sex tillfällen på medborgarskolan. En fotokurs för nybörjare..och jag säger bara: Har ni köpt en systemkamera gå en kurs. Man får lära sig så otroligt mycket som man inte kan läsa sig till. Den kursen var guld värd för mig och så var det jätteroligt!
 Jag hade klara mål framför mig, jag hade bestämt mig för att jag skulle bli duktig. Och har man rätt förutsättningar och man vet vad man vill så vet jag att man klarar precis allt.

Min första "riktiga" fotografering var på min arbetskamrats dotter med familj. De skulle snart få barn och ville bli fotade och då sa jag till min arbetskamrat att: Jag har gått en kurs och har bakgrunder, jag kan fota dom...dom tackade ja och jag var överlycklig men väldigt nervös då den lilla familjen i april kom hem till mig.

Och visst var det nervöst och stressigt, jag ville ju att det skulle bli bra. Men det var så kul och jag blev riktigt nöjd med resultatet.

Jag kände nu att wow detta måste jag få göra fler gånger! Så jag startade den här bloggen för att folk skulle få se min bilder och kanske själva vilja bli fotade. Och sen dess har det rullat på tycker jag.

Min nästa fotografering blev Sportlife konventet. Mycket spännande och annorlunda eftersom människor ständigt var i rörelse, det var en utmaning.

 

Från att jag började fota har jag även suttit en del i photoshop och det har varit riktigt kul. En bild är verkligen inte färdig när man har tryckt på avtryckaren på kameran (jo ibland men ofta vill jag fixa lite med bilden efteråt), så många timmar framför datorn har det blivit och det är så kul =)

Jag har träffat många underbara barn under året.

Jag har fotat lite par och några snygga modeller oxå 

  
Jag är så glad och tacksam över att jag för precis ett årsedan köpte mig min kamera, den har gett mig så mycket. 2011 har varit ett spännande och lärorikgt år. Jag vet att 2012 har mycket kul att erbjuda, jag har redan saker inbokade. I februari kommer jag att få uppfylla min stora dröm och mitt mål med fotograferingen. Jag ska få fota ett bröllop och det är en stor ära för mig. Jag ska fortsätta att utvecklas och lära mig så mycket jag bara kan!! Året kan inte börja bättre =)

Jag har även gjort mig en hemsida www.maddesfoton.se  och snart kommer det visitkort som jag gjorde härom kvällen.

Jag önskar dig ett ritkigt Gott nytt år och hoppas att ni tänker tillbaka och minns 2011 som ett härligt och fint år =)

Kramar Madde

Ett år har passerat o...

1 Läs mer >>
Jag kan härmed titulera mig licensierad CXinstruktör =)jag är mycket stolt över detta...(trots felstavat efternamn..men jag är ganska van vid att folk inte kan stava till mitt efternamn. Konstigt eftersom det stavas precis som det låter ;) )


/M

Mycket stolt

0 Läs mer >>
Det har blivit en del fotografering det senaste året så äntligen har jag fått tummen ur och framkallat lite kort. Några bilder blir julklappar, några ska upp till Norrland och vissa behåller jag själv =)

God Jul
//Madde

Julklappsförberedelse

0 Läs mer >>

 

  Julbak

0 Läs mer >>


För mig är hysint jul..det är något med doften som väcker massa känslor och minnen.


I en fin julkreaktion kan det vara fint att lägga dit några frostade äpplen. Vispa äggvita och doppa äpplet i det, sedan är det bara att strö över socker och låt stelna..sen är det klart =)

Hyasint och julpyssel

2 Läs mer >>
Att fota barn är väldigt roligt men det är även bland det svårast att fotografera, barn är ständigt i rörelse. Här kommer ett gäng bilder med tips på hur man kan göra för att få barnen att sitta stilla..ett knep alla föräldrar verkar ta till ;)  ..mutor!!

 
Det är okej att muta sina barn för att få dom att sitta stilla....


...alla gör det...


..går inte det så kan man gör på ett annat sätt ;) handen kan man ju alltid ta bort i photoshop!


Men håller man på förlänge så finns det en risk att barnen tröttnar och går(kryper) därifrån och då hjälper inga mutor.


..det är inte bara barn som tröttnar, även våra fyrbenta vänner kan tycka det blir långtråkigt att stå modell.  (är man stor måste man vara snäll..här får lillkillen en knuff då hunden tröttnat)..*klick*


Föräldrar, ni är inte...