0 Läs mer >>
Jag håller på att planera dop för killarna. Det ska bli väldigt roligt att få planera och fixa allt måste jag säga.


Jag önskar er alla en fin helg. Imon blir det min första nyföddfotografering och det ser jag mycket fram emot. Ni kommer självklart att få se bilder ;)Planerar dop

0 Läs mer >>
På lördag har jag min första nyföddfotografering och igår åkte jag till Panduro för att köpa lite rekvisita. Nu ska här pysslas :)
Det ska bli så roligt att fota en nyfödd. Även om det inte var längesedan jag själv fick barn så blev det aldrig av att jag tog sånna här typiska nyföddbilder. Jag längtar till lördag =)
 
 

Pysslar

0 Läs mer >>
Jag är så glad över alla bröllopsförfrågningar som börjar trilla in. Är ni själva ute efter en bröllopsfotograf är ni varmt välkomna att kontakta mig. Ni hittar mer information och priser på min hemsida. 
 
För bokning skicka ett mejl till: maddesfoton@hotmail.com
 
För fotografen finns inget så underhållande som små barn som springer omkring och är nyfikna under vigseln. Jag kommer i ett annat inlägg bjuda på ett gäng bilder på busiga och uttråkade ungar som är med då mamma och pappa gifter sig=)
 
 
 
 
 

Bröllopsfotograf

2 Läs mer >>
Jag älskar ljuset i dom här bilderna. Detta var även min första fotografering på teckenspråk. Jag är ju van att instruera modellen under tiden jag tittar i linsen så det blir ju annorlunda när man måste teckna men annars var det ingen större skillnad..lika kul :D
 
Jag använde min canon 5d mark II, objektiv 50mm f/1,4. 
 
 
 
 
 
 
I vanliga fall försöker jag att undvika så kallade solfläckar/skuggor men i bilden nedan tycker jag att det blir en häftig detalj. En randig bakgrund. Det känns även väldigt somrigt när solen lyser på staketet och det bildas skuggor.  
 
 
 
 
 
Visst känns det somrigt? =)
 
 
 
 

Februarifotografering

0 Läs mer >>
Jag sitter just nu och redigerar bilderna från fotograferingen igår. Tänk vad lite sol kan göra. Solen får oss att tro att bilderna är tagna vår/sommar och inte en ruggig februaridag :)
 
Jag bjuder på en bild och så kommer resten lite senare.
 
 
 
 
 

1a bilden

0 Läs mer >>
Jag skulle vilja tipsa om den perfekta presenten att ge bort. Och denna gången syftar jag inte på en fotografering, även om det kommer högt upp på min lista. Jag kan tycka att det över lag spenderas alldeles för mycket pengar på saker. För min egna del så finns det ingen finare present att få än en gåva som det ligger lite extra tanke bakom tex. något som personen själv har gjort. Så här kommer mitt tips inför kommande födelsedagar ;)
 
Det här gav jag min sambo på alla hjärtansdag :)
 
 
 
 
 
 

Presenttips

0 Läs mer >>
 
 
 

Endast tre kvar!

0 Läs mer >>
Idag har jag äntligen fått gjort en framsida till killarnas låda. Det är en låda där jag sparar deras första kläder, saker från Neo, kort dom fått etc :) roligt att titta i när dom blir lite större. Även om man tänker att man aldrig kommer glömma den här första tiden så kommer minnena att blekna. Så är det med allt vare sig man vill det eller ej. Därför är det kul att spara vissa betydelsefulla saker :) 


Sparar för framtiden

1 Läs mer >>
Jag har ingen studio utan fotar främst utomhus eller så åker jag hem till folk och fotar i deras hemmamiljö. Jag har några bakgrunder som jag tar med mig ibland men många gånger behövs inga bakgrunder. Jag tycker att bilder ofta blir mer naturliga och spontana i den miljö mina modeller känner sig hemma i tex. i soffan =) eller ute i naturen. 
Men ibland fotar jag som sagt mot en studiobakgrund. Jag åkte och köpte denna (tro det eller ej) vaxduk på Ikea idag =) Jag tycker att den passar utmärkt som fotobakgrund. Vad tycker ni?
 
 
 
 
Canon 5d mark II, 50mm/f1,4

Vaxduk =)

0 Läs mer >>
Boka en fotografering eller köp ett presentkort innan den 14 februari för att ta del av erbjudandet nedan. Men skynda för det finns endast fem bokningar kvar!
 
 
 
 

Alla hjärtansdag-erbj...

1 Läs mer >>
När man ska fota då himlen är vit och marken täkt med snö känner kameran oj här var det ljus och automatiskt mörkar kameran ner bilden. Det är inte allt för ovanligt att snön blir grådassig och din modell lite mörkare än vad vi vill. För att undvika att få mörka bilder vinterbilder så ska vi överexponera några steg.
 
På bilden till vänster står exponeringen på 0 och till höger har jag ökat den några steg. Genom att öka exponeringen får jag en ljusare och i mitt tycke, en fräschare bild. =)
 
©Fotograf Madeleine Wejlerud
 
På bilden nedan ser vi att exponeringen står på + 1. Alltså något överexponerat. Precis som vi vill ha det när det är snö ute =)
 
(exponeringsmätaren är den som är inringad)
 
Bild lånad från google.
 
 
Lycka till!!
 
 

Fototips - Att fota i...