0 Läs mer >>
Jag får ofta frågan vad jag har för kamera och vilka objektiv jag använder. Så här har ni svaren =)
 

Canon 5D Mark II

Canon Eos 500D (reservkamera)

Canon EF 50mm f/1.4 USM

Canon 28-70mm f/2.8 

Canon EF 70-200 f/2.8 L USM

 

Det är dyrt med kameraprylar men mitt tips till er som vill satsa på något nytt prisvärt objektiv, utan att lägga så mycket pengar, är canons EF 50mm f/1,8. För 1000 kr har du ett objektiv som kommer lyfta dina bilder rejält. Det låga bländartalet gör bakgrunden suddig. Ofta är det kort skärpedjup man är ute efter om man fotar porträtt. (Andra kameramodeller har liknande objektiv)

Det är ett fast objektiv vilket innebär att du inte kan zooma med det. Det tar ett litet tag innan man vänjer sig. Det gjorde det för mig och i början tyckte jag att det var konstigt men idag använder jag nästan alltid mitt fasta objektiv. :-)

 

 Jag älskar kort skärpedjup =) Här har jag fotat med bländare 2,8.
 
Om ni undrar över något får ni mer än gärna skriva frågor till mig i "kommentarer" så ska jag försöka besvara dom så gott jag kan =)
 
//M

 

 

 

Fototips - I min kame...

1 Läs mer >>
Ett barn är ett mirakel
Väl värt att vänta på
Det största och det bästa
En mor och far kan få
 
 
 
 
 
 
 
 
Under 2014 har jag ett erbjudande till alla gravida: Boka en gravidfotografering, få en nyföddfotografering på köpet!
För bokning och mer info mejla till maddesfoton@hotmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 

I väntans tider - Mal...

0 Läs mer >>
Det är inte alltid så lätt att få till det när det finns två som inte vill. Bestämda är dom oxå kan jag lova ;)
 
 
 
Vart tog det fina vårvädret vägen? Jag som började få vårkänslor. Jag kom precis in efter en promenad i regnet. Det är fördelen med hund, man kommer ut i alla väder. Hade det inte varit för Freja hade jag inte gått ut när det regnar men nu blir jag ju tvungen och man ångrar ju aldrig en promenad efteråt =)
 
 

Vill inte

0 Läs mer >>
Jag redigerar gravidbilder för fullt och inom kort kommer en bildbomb med fantastiska bilder. Några av mina absoluta favoritbilder någonsin tog jag i lördags =)
 
Håll koll för snart kommer fler bilder.
 
 
 
 

Fler bilder på G

0 Läs mer >>
Vacker tjej, inglasat uterum, massa vitt tyg, gravidmage = Lycklig fotograf
 
 
 
Jag är bara tvungen att dela med mig av en bild från dagens fantastiska fotografering. Jag älskar den här bilden!! =)
 

Flyger på moln!

0 Läs mer >>
I förra inlägget provade jag att lägga in bilderna i kollage. Jag tycker att det är ett kul sätt att presentera bilder på. Nackdelen är att hela bilden inte får plats. Ibland spelar det roll och ibland inte. Man kan själv göra kollage i photoshop men mycket enklare är denna hemsida som jag hittade igår och som jag vill tipsa er om =)
 
 Där finns även en kollagedel om man vill göra en omslagsbild till Facebook. Ni har säkert märkt att då ni ska lägga upp en vanlig bild och använda den som omslagsbild så kommer inte hela med. 
För att bilden ska passa som omslagsbild måste den vara 851 pixlar bred och 315 pixlar hög, vilket är grekiska för de flesta ;) Jag ska själv använda den sidan för att göra en ny omslagsbild till min Facebooksida =)

Fototips - Kollage

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 

Så mycket kärlek

0 Läs mer >>
Idag fick mamma stå modell. I nästa inlägg kommer ni få se fler bilder från dagens fotografering =)
 
 
Hej så länge ;)
 

Mamma modell

0 Läs mer >>
Nu är klockan 4.24 och jag sitter i soffan och matar en jättehungrig bäbis. Lustigt hur dom kan vakna och skrika allt vad dom har tills att dom får mat. Det är bara att gå upp och göra som dom säger. Herregud dom kör redan med mamma, vad ska detta sluta? ;)

Jag slänger upp en bild från gårdagens jobb som jag fick gjort. Idag ska det ut till kund :) Jag hoppas ni sover gott just nu ;)


4.24

0 Läs mer >>
Nu har jag redigerat några av bilderna från helgens mysiga fotografering. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har du nyligen fått barn eller har en kompis som har fått barn max tre veckor gammalt så söker jag just nu en bäbis för en portfoliofotografering. Det innebär att ni får fotograferingen och fyra bilder gratis (ni kan köpa till fler bilder) och då får jag använda bilderna i min portfolio (hemsidan,blogg/fb). Jag tar med mig bakgrund och kamera och åker hem till er =) Det uppskattas om ni har en ljust hem ;)
 
Är ni intresserad mejla mig på: maddesfoton@hotmail.com
 
 
 

Nyfödd prinsessa

0 Läs mer >>
Idag fick hunden stå modell :)
 
 
 
 
 
Visst är hon vacker? =)
 
 
 
 

Hunden som modell

0 Läs mer >>
men först vill jag visa en bild från dagens fotografering. Jag var tvungen att lägga på en text som jag tyckte skulle passa.
 
 
Nu måste jag verkligen lägga mig, jag är så trött. Tragiskt nog är klockan bara 20.40. Så kan det vara när man har småbarn..:)
 
Sov gott!!
 
 

Snart läggdags