Drömmar, böcker och illustrationer.

 
Ofta när jag kommer på en idé ska det ske påengång. Snabbt och direkt. I många fall är jag väldigt spontan, tex i att förverkliga många av mina drömmar. Och i andra fall är jag väldigt eftertänksam. Som när jag skulle köpa min allra första systemkamera. Jag tittade och läste på i säkert ett halv år innan jag köpte den. Och vilken tur att ag tog det steget.
Därefter dröjde det inte lång tid innan jag satt i folkuniversitetets lokaler och lärde mig grunderna i fotografering. Och sen gick det undan. 
Att vara spontan har många gånger varit en fördel efter som jag bara har gjort och inte tänkt efter. Med det menar jag att om jag hade väntat och funderat hade jag säkert inte vågat.
 Ibland lyckas man och ibland inte men ofta leder det till nya kontakter och man får lärdom av allt.
 
För cirka 1,5 år sedan bestämde jag mig för att skriva en bilderbok för barn. Den skulle handla om hur det var att födas förtidigt och den första tiden på sjukhuset. Den skulle vara skriven ur ett barns perspektiv, mina killar skulle ha huvudrollen, och den skulle vara skriven med glimten i ögat.
Sagt och gjort, jag började skriva och fick ihop ett kort manus som jag gillade skarpt. Därefter kontaktade jag en otroligt duktig illustratör Veronica Ljunglöf som jag hittade via google. Jag skickade manuset till henne och frågade om hon ville illustrera boken. När jag klickade på sänd höll jag andan.
Vad skulle någon utomstående tycka?
Jag blev så glad när jag fick svaret. Hon gillade verkligen manuset och kunde hjälpa mig med några skisser som jag kunde använda när jag skickade manuset till olika förlag.
 
 
Här nedan är tre bilder hon ritade åt mig. Jag blev kär från första stund. Wow vad hon kan rita. Det är en bild på en av killarna, sen jag som gravid och sista är killarna i magen. =) 
 
© Veronica Ljunglöf   www.litevera.se
 
Jag var taggad och skickade iväg mitt manus efter att jag hade läst det för några som tyckte om det. De tog några månader innan svaren började trilla in i inkorgen. De flesta stora förlag tackade nej till utgivning. Även om det är tråkigt var jag ganska inställd på det redan från början då målgruppen kanske var lite smal. (I know fel tänk)
Men jag tror ändå att boken skulle kunna passa alla =)
Jag fick två svar från förlag som var positiva till boken och idéen men där jag hade behövt bekosta utgivningen själv och det är inte ett alternativ just nu.
 
Är detta då en misslyckad dröm?
Nä inte alls. Bara att få så mycket positiv kritik och få se de fantastiska illustrationerna ger mig ett lyckorus. Vem vet, kanske tar jag tag i det någon gång igen men just nu får det vara en vilande dröm =)
Jag har ju några fler drömmar/mål som står på kö. Det kommer jag berätta mer om en annan gång.
 
Kram M - gör drömmar verklighet.
 
 
 

Kommentarer:

1 Klara:

skriven

Vilka fantastiska bilder! Synd att det inte blev en bok. Det är nästan omöjligt att få en bok utgiven via förlag. Kämpa på :)

Svar: Tack :-) Ja visst är hon duktig! Ja precis, de stora förlagen ger ut kanske två tre böcker om året och får in tusentals manus.
Madde

2 Josefin:

skriven

Åh så fina. Vilken rolig grej.

Svar: Tack :) Jag tänkte framkalla dom eftersom de är så fina. Roligt att ha :-)
Madde

Kommentera här: